Walking Basketball

Walking Basketball bij The Lions in Zandvoort

Wat is Walking Basketball?

Walking Basketball is een nieuwe vorm van het bekende – snelle – basketballspel zoals dat al meer dan 55 jaar door The Lions wordt gespeeld.

Bij Walking Basketball is passen, dribbelen, schieten en scoren niet anders dan bij ‘gewoon’ basketballen. De enige 2 belangrijkste afwijkende regels zijn:

  1. Er mag niet gerend en gesprongen worden
  2. Er mag géén fysiek contact gemaakt worden

In Engeland is deze vorm van basketball razend populair en wordt steeds groter. Zelfs de BBC heeft er in een ontbijtshow aandacht aan besteed. Erg leuk om te kijken en een beeld te krijgen van wat Walking Basketball precies is. Het plezier van de Walking Basketballers is aanstekelijk!

 

Voor wie is Walking Basketball?

 

Door de afwijkende spelregels niet rennen, springen en geen fysiek contact, is Walking Basketball geschikt voor iedereen die niet (meer) kan óf wil rennen maar wel wil basketballen!

Deze variant van basketballen is daarom bij uitstek gericht voor ouderen die zonder blessuregevaar willen blijven bewegen in teamverband. De professionele ondersteuning vanuit Team Sportservice Heemstede-Zandvoort gedurende de proefperiode, draagt daar aan bij.

The Lions richt zich met deze vorm van basketballen op haar leeftijdsgenoten (zo rond de 50 jaar) én ouderen tot .... jaar.

The Lions vindt het belangrijk om helder te zijn en vooraf te vermelden dat meedoen met Walking Basketball onder eigen risico is. De vereniging heeft geen aparte verzekering voor de Walking Basketballers. 

Wat wil The Lions met Walking Basketball?

The Lions is al meer dan 55 jaar een ‘gewone’ basketballvereniging en wil met de tijd mee blijven gaan. Met het aanbieden van Walking Basketball maakt/houdt de vereniging de basketballsport bereikbaar voor mensen die het spel leuk vinden, maar de snelheid en/of het fysieke van het spel niet (meer) kunnen of willen.

The Lions maakt hiermee onder andere voor veel oud leden basketballen weer mogelijk. Maar je hóeft niet eerder gebasketbald te hebben! Iedereen in Zandvoort of omgeving die enthousiast is geworden door de beelden, is van harte welkom!

Het belangrijkste is de gezelligheid van samen bewegen, gezond en vitaal blijven. Basketball is en blijft een teamsport!

Wanneer wordt Walking Basketball gespeeld?

The Lions speelt wekelijks op dinsdag walking basketball van 18.45 tot 20.00 uur in de Korver Sporthal in Zandvoort (Duintjesweg).

Lidmaatschap en kosten van Walking Basketball 

Na 3x uitproberen of Walking Basketball iets voor je is, vraagt The Lions je om te beslissen. Ga je wel of niet door en word je dus wel of niet lid van The Lions. Wij hopen natuurlijk dat je doorgaat! Je betaalt voor een seizoen € 75 om mee te doen (seizoen 2021).

Behoefte aan persoonlijke informatie?

Heb je nu na het lezen nog vragen? Of wil je sowieso liever persoonlijk contact? Kom dan dinsdag naar de Korver Sporthal om 18.45 uur!

Kun je niet wachten, bel dan met Thea Pellerin-Draijer (06-50912340) of Carla Meekel (06-17544370).

Korver Sporthal Duintjesveldweg 1a 2041TZ Zandvoort Tel: 06-53186953 (beheerder) 023-5715619 (Sportcafé).