Walking basketball

Walking Basketball sinds 2019 bij The Lions in Zandvoort

Wat is Walking Basketball?

 

Walking Basketball is een nieuwe vorm van het bekende – snelle – basketballspel zoals dat al bijna 58 jaar door The Lions wordt gespeeld.

Bij Walking Basketball is passen, dribbelen, schieten en scoren niet anders dan bij ‘gewoon’ basketballen. De enige 2 belangrijkste afwijkende regels zijn:

  1. Er mag niet gerend en gesprongen worden
  2. Er mag géén fysiek contact gemaakt worden

In Engeland is deze vorm van basketball razend populair en wordt steeds groter. Zelfs de BBC heeft er in een ontbijtshow aandacht aan besteed. Erg leuk om te kijken en een beeld te krijgen van wat Walking Basketball precies is. Het plezier van de Walking Basketballers is aanstekelijk!

Voor wie is Walking Basketball?

Door de afwijkende spelregels niet rennen, springen en geen fysiek contact, is Walking Basketball geschikt voor iedereen die niet (meer) kan of wil rennen maar wel wil basketballen!

Deze variant van basketballen is daarom bij uitstek gericht voor ouderen die zonder blessuregevaar willen blijven bewegen in teamverband. 

The Lions richt zich met deze vorm van basketballen op haar leeftijdsgenoten van rond de 50 jaar ;-)  tot .... jaar. 

Kun je lopen en een bal vangen? Dan kun je walking basketballen!

The Lions vindt het belangrijk om helder te zijn en vooraf te vermelden dat meedoen met Walking Basketball voor eigen risico is. De vereniging heeft geen aparte verzekering voor de Walking Basketballers om daarmee de contributie zo laag mogelijk te houden (kostendekkend). 

waarom walking Basketball?

The Lions is al bijna 58 jaar een ‘gewone’ basketballvereniging en wil met de tijd mee blijven gaan. Met het aanbieden van Walking Basketball maakt/houdt de vereniging de basketballsport bereikbaar voor mensen die het spel leuk vinden, maar de snelheid en/of het fysieke van het spel niet (meer) kunnen of willen.

The Lions denkt hiermee onder andere voor veel oud leden basketballen weer mogelijk te maken. Maar je hóeft niet eerder gebasketbald te hebben! Iedereen in Zandvoort of omgeving die enthousiast is geworden door de beelden uit Engeland, is van harte welkom!
Het belangrijkste is de gezelligheid van samen bewegen, gezond en vitaal blijven. Basketball is en blijft een teamsport!

Wanneer wordt Walking Basketball gespeeld?

Walking Basketball spelen we elke dinsdag van 18.45 tot 20.00 uur in de Korver Sporthal in Zandvoort (Duintjesveld). Tijdens de schoolvakanties gaan we in overleg wel of niet door met basketballen.

Wat kost meedoen met Walking Basketball?

Walking Basketball wordt tegen kostendekkend tarief aangeboden van € 85 voor het seizoen 2024-2025 (na goedkeuring ALV 31 augustus 2023).

Het seizoen '24-'25 start dinsdag 17 september en loopt tot in april/mei 2025. 

Lidmaatschap

Je hoeft niet meteen lid te worden en kan eerst 3x uitproberen of Walking Basketball iets voor je is, Daarna vragen we je om te beslissen. Ga je wel of niet door en word je dus wel of niet lid van The Lions. Wij hopen natuurlijk dat je doorgaat!

Behoefte aan persoonlijke informatie?

Heb je nu na het lezen nog vragen? Of wil je sowieso liever persoonlijk contact? Kom dan vanaf 17 september op een dinsdag naar de Korver Sporthal om 18.45 uur!

Kun je niet wachten, bel dan met Thea Pellerin-Draijer (06-50912340) of Carla Meekel (06-17544370).